Argentinsk Choripan

Choripan - Argentinas svar på "korv med bröd", enkelt och gott när det är som bäst. Nyckeln till en lyckad choripan är en riktigt god korv (check!), en baguette med bra crust och en högkvalitativ chimichurri. 

Ingredienser

(För 4 personer)

  • 1 paket av Franklys argentinska chorizo. 
  • 4 baguetter 
  • 1/2 kruka persilja (ca 1 dl hackad)
  • 1 dl olivolja 
  • 2 matskedar rödvinsvinäger
  • 1 dl hackad persilja 
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 tesked torkad oregano
  • salt och peppar

Instruktioner

  1. Sätt på spisen på medelhög värme (3-4 av 6) och lägg i korven i en stekpanna. 
  2. Kärna ur chilin och hacka fint.
  3. Hacka persilja & vitlök. 
  4. Blanda med olivolja, vinäger, oregano. 
  5. Smaka av med salt och peppar. 
  6. Håll koll på korven, vänd vid behov. 
  7. Skär upp brödet längs med ena sidan och rosta lätt i stekpanna. 
  8. Ta korven från stekpannan när den känns helt genomstekt och låt vila i några minuter så att saftigheten "sätter sig" i korven. 
  9. Lägg en matsked chimichurri i brödet, lägg i korven och toppa med mer chimichurri efter tycke och smak. 

Bon appétit! 

 

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända